Engleza online - cum anume invatam ?

Monday, June 6, 2011  at 12:39 PM
Cu o gamă largă de cursuri pe internet care oferă instruire gratuită în studierea limbii engleze, există o întreagă paleta de posibilităţi de a învăţa engleza online. Puteţi căuta pe Internet pentru a găsi site-urile cele mai potrivite pentru studiul vostru, sau puteti folosi mai multe site-uri în combinaţie cu altele si sa faceti astfel uz de toate posibilităţile. 

Primul pas este de a descoperi si de a invata alfabetul precum si sunetele ce alcatuiesc fiecare literă. De îndată ce aţi stapanit alfabetul, aveţi posibilitatea să creaţi apoi o combinaţie de litere şi sunete pentru a forma cuvinte noi.

La o prima căutare despre cum sa invatati engleza online, veţi descoperi mai multe opţiuni si cursuri. Multe site-uri online, care ofera instrumente de a invata limba engleză, presupun că aveţi deja  cunoştinţele de bază ale alfabetului. Este important sa gasiti unul care oferă o formare de bază, înainte de a trece la lecţii de gramatică mai avansate. Este foarte important în încercarea de a invata engleza online, sa alegeţi un site care învaţă ascultarea, vorbirea, citirea şi scrierea limbii. Puteţi dezvolta o vorbire fluenta în cel mai scurt timp daca invatati aceste aspecte ale limbii engleze.

Există site-uri de engleza online ce prezinta cursuri atat pentru copii cat si pentru adulti. Chiar şi site-urile de resurse pentru adulţi ofera jocuri în vederea consolidării procesului de învăţare; iar influenţa jocurilor nu ar trebui să fie neglijata. Învăţarea poate deveni foarte interesanta daca este realizata prin jocuri. Astfel veti utiliza multe cuvinte si fraze si puteţi obţine un grad mare familiarizare cu vocabularul şi utilizarea cuvintelor in sine. Desi nu extrem de academica, o altă modalitate foarte bună de a invata engleza online este de a asculta muzică. Puteţi viziona şi asculta melodiile care va plac, dar care au si cuvintele listate intr-o transcriere. Invatand câteva melodii simple este un pas bun prin care puteti incepe procesul de invatare.

Este foarte important să asculţi în engleză pe cât de mult posibil. Mulţi oameni privesc la televizor atunci când doresc sa invete să vorbească limba engleză. Dacă exista subtitrari atunci  puteţi invata chiar mai repede. Când cautati cum să studiati limba engleză online, există si multe exerciţii care sunt disponibile pe internet, ce cauta sa dezvolte abilităţile de ascultare. Acestea pot fi foarte utile, în sensul că acestea vă oferă posibilitatea de a asculta limba engleză in ritmul propriu. Prin ascultare va puteti imbunatati pronuntia cuvintelor, şi puteţi reveni asupra cuvintelor care va dau bataie de cap.

Dacă doriţi să vă continuaţi studiile la un alt nivel, urmand o universitate sau un colegiu într-o ţară în care se vorbeşte limba engleză (poate chiar Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii), atunci va trebui să vă continuaţi studiile online. Cat timp invatati engleza online prin diferite cursuri, experienta acumulata astfel, va determina sa va fie mult mai usor ulterior, fata de orice alt curs veti dori sa-l abordati online.

Link de urmarit

In afara de engleza online, ce alte trucuri mai folosim ?

Saturday, June 4, 2011  at 12:45 PM
Deci ne-am hotarat sa studiem fie engleza online fie sa recurgem la cursuri de engleza organizate. Intr-un fel sau altul, ambele se desfasoara intr-o fereastra de timp pe care decidem sa o acordam invatarii. Cand iesim din acest interval, nu ne mai dedicam limbii engleze, cel putin in sensul acordarii intregii noastre atentii. Mai exista totusi ceva ce putem face si atunci cand nu invatam propriu zis. Sa-i zicem un fel de pregatire pasiva.

Scopul este sa ne supunem de buna voie, unei surse audio de limba engleza, pe care sa o auzim constant, in timp ce facem altceva. Fie ca stam acasa sau ca mergem pe strada, ar fi ideal sa ascultam ceva englezesc.

Pentru multi dintre noi este mai mult ca sigur tardiv, dar exista un truc ce merita mentionat. Cel putin pentru copii (cel mai indicat probabil de la 3 ani in sus), este de un mare ajutor, sa urmareasca desenele animate preferate in limba engleza. Orice copil normal pina la 12 ani, poate invata sa vorbeasca fluent, orice limba noua. Aceasta deoarece mintea, aparatul vocal si auzul, ii permit sa mimeze perfect alte limbaje si sunete, precum cele din limba engleza. Creierul poate cu usurinta sa coordoneze semnalele nervoase primite de la aparatul vocal si urechi, astfel incat ei pot reproduce cu acuratete orice cuvinte sau propozitii folosite in jurul lor.


Si in cazul adultilor, exista ceva ce se poate face. De multe ori ne aflam acasa si suntem ocupati cu treburile obisnuite. O idee excelenta este sa lasam televizorul sau radioul deschis pe un post de limba engleza. Cele mai indicate cred ca ar fi posturile de stiri in engleza gen CNN sau BBC. Astfel, ne putem vedea de treaba noastra, in timp ce undeva in fundal, se va auzi limba engleza. Nu trebuie neaparat sa intelegem tot ce auzim. Este important pentru creierul nostru sa se obisnuiasca cu frazele si cuvintele in engleza.

Atunci cand mergem pe strada, sau pur si simplu ne plimbam, ori ne relaxam pe o banca, unii dintre noi prefera sa asculte muzica la casti. Asta este extraordinar, mai ales ca ne relaxeaza. Dar daca suntem in plina aventura de a invata limba engleza, putem alege ca in loc de muzica, sa ascultam in casti un curs de engleza audio. Ideea ramane aceeasi : important este sa auzim ceva care ne ajuta sa ne familiarizam cu noile sunete si cuvinte. Nu trebuie in mod absolut sa si intelegem tot ce auzim.

Tocmai in aceasta idee, de a va ajuta pe partea de audio, puteti gasi pe acest blog cursuri engleza in acest tip de format. Este o colectie ce abia debuteaza, dar in continua crestere. Pentru a le accesa puteti incepe de aici : engleza online.

Engleza online sau cursuri engleza de tip traditional ?

Friday, June 3, 2011  at 10:04 AM
Inscrierea la cursuri engleza de format clasic sau a studia engleza online, sunt principalele metode prin care poti incepe invatarea limbii engleze. Ambele metode au atit avantaje cat si dezavantaje. Fiecare dintre ele ne vor apropia de rezultatul final, dar intr-un mod diferit, deoarece amandoua ne vor dezvolta abilitati diferite.

Exista optiunea sa ne inscriem la cursuri oferite de prestigioase institutii precum British Council de exemplu. Astfel de lectii pot avea un nivel interactiv ridicat. Nimic nu se compara cu posibilitatea de a invata impreuna cu alti oameni, cu care sa poti exersa conversatia direct. De asemenea, indrumatorul poate sa te corecteze si iti poate raspunde tuturor neclaritatilor. In acest mod vei avea permanent un punct de reper, ce te va ajuta sa-ti evaluezi progresul facut in procesul de invatare.

In cadrul unor astfel de sesiuni, se dezvolta foarte bine vocabularul si gramatica limbii engleze. In general lectiile vor fi insotite si de materiale de curs ajutatoare, ce devin instrumente aditionale pentru studiu. Exercitiile scrise va vor ajuta sa va antrenati memoria vizuala. Invatam sa recunoastem in aceste exercitii, cuvinte care au un inteles in limba engleza. Insa antrenarea memoriei vizuale, ne ajuta prea putin in ceea ce priveste engleza vorbita, deoarece nu ne folosim de memoria vizuala atunci cand vrem sa vorbim aceasta limba noua pentru noi.

Cea de a doua metoda, este sa invatam engleza online. De obicei ne folosim de cursuri engleza in format audio, ce le gasim pe internet. Partea pozitiva este aceea ca, utilizand aceasta varianta, putem studia in ritmul nostru propriu. Nu este nevoie sa respectam un orar strict. Putem reveni online, ori de cate ori timpul ne permite si putem face asta din confortul propriei case.

Insa atuul cel mai mare il reprezinta faptul ca engleza online, in cea mai mare parte, este prezenta in format audio. Este un sistem prin care asculti cursul in care esti invitat sa repeti frazele pe care le auzi. Acest  procedeu are o contributie mult mai mare atunci cand vrem sa invatam repede engleza. Deoarece iti antreneaza mintea si o ajuta sa se obisnuiasca cu noile sunete generate de vorbitul limbii engleze.

Mai mult decat atit, repetand verbal ceea ce auzim, ne obisnuim maxilarul, limba si respiratia sa reproduca noile cuvinte, pe care noi nu am fost obisnuiti sa le folosim. Cea mai rapida cale de a invata limba engleza este de a o vorbi chiar tu.

Cursuri engleza in Bucuresti

Thursday, June 2, 2011  at 3:10 PM
Pentru cursurile de limba engleza ce sunt organizate in Bucuresti, putem enunta cele mai recunoscute institutii si organizatii care ofera aceste servicii cu succes.

Va vor fi de folos atit pentru invatarea limbii engleze, dar va pot oferi o indrumarea reala daca preferati sa va pregatiti cu un scop anume, precum studiul in afara granitelor Romaniei.

Exista cursuri pentru toate grupele de varsta (copii si adulti) care in acelasi timp, sunt croite pentru diferite nivele de pregatire.

Pentru cei dintre voi care vor sa urmeze cursuri cu indrumatori, pentru un mai mare nivel de profesionalism, va recomandam sa contactati aceste centre, urmarind informatiile de mai jos:
Calea Dorobantilor 14, 010572 Bucuresti
Telefon: + 4 021 307 9600
Fax: + 4 021 307 9601, 02
E-mail: contact@britishcouncil.ro


Centrul Ariel Bucuresti
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
Universitatea din Bucureşti
Strada Pitar Moş, Nr. 7 – 13, Bucureşti
Telefon: +40 21  318 15 86
Fax: +40 21  318 15 85

B.Smart 
Bd. Unirii nr. 78, Bl. J2, sc.2, et.5, ap. 45, Sector 3.
Bd. Timisoara nr. 31, Bl. OD7, sc. 2, parter, ap 38.
Telefon
Cursuri de limba engleza: +40 0722 223 136
Cursuri pentru copii: +40 0743 170 757
Cursuri alte limbi straine: +40 0727 691 276
E-mail: contact@cursuri-bsmart.ro

Bdul. Timisoara, nr. 35, bloc OD6, sc. B, Sector 6
Telefon: 021 / 745.72.30, 031 / 411 09 08, 0745 205 734 

Str. Dimitrie Onciul nr. 33, Sector 2, Bucureşti
Tel.: (021) 253.22.55   Fax.: (021) 252.01.15

Adresa: B-dul Dacia, nr. 87, sector 2, Bucuresti
Telefon: 021 313 90 95
Fax: 021 313 43 94
Mobil: 0752446612

Link de urmarit 2 Link de urmarit 1

Cursuri engleza in scoala si liceu. De ce nu am putut invata engleza ?

Wednesday, June 1, 2011  at 1:33 AM
Cu siguranta ne aducem bine aminte de perioada scolii. Majoritatea dintre noi am facut ore si cursuri de engleza atit in scoala generala dar si in liceu. Totusi cati dintre noi ar putea spune cu mana pe inima ca a ajuns sa vorbeasca limba engleza, strict in urma acelor cursuri predate atunci ? Indraznesc sa cred ca nu prea multi. De ce nu am reusit sa ajungem sa si vorbim engleza bine, dupa ce am trecut de acest episod al educatiei noastre ? De mine cel putin, vorbitul in engleza nu s-a lipit in scoala generala sau in liceu.

Ori de cate ori deschideam manualul, nu reuseam sa vad decat gramatica, vocabular si exercitii. Cu alte cuvinte doar chestii care, daca stam sa analizam un pic, iti solicita doar capacitatea de memorare. Sa memorezi expresii si reguli gramaticale noi. Probabil ca la finalul scolii, reusisem sa invat engleza dar categoric nu sa o si vorbesc.

Daca ma uit acum in urma, realizez ca pina la a reusi sa vorbesc limba engleza bine, cea mai benefica si relevanta influenta pentru mine au avut-o muzica, filmele, desenele animate si canalele de stiri in engleza pe care le urmaream. Auzind in mod repetat, zilnic chiar fraze, refrene si replici, am reusit incet incet, sa-mi formez urechea pentru aceasta limba. Cu timpul, mi-a fost din ce in ce mai usor sa reproduc verbal ceea ce auzeam, dar si sa inteleg din ce in ce mai mult.

Un mare plus zic eu, este si acela ca am prins dupa ureche multe dintre acele fraze si exprimari care au sensul lor doar rostite in limba engleza. Nu rare au fost ocaziile cand am observat persoane cu evidente cunostiinte si vocabular de engleza, incercand fara succes sa se faca intelese, tocmai din acest motiv.

Concluzia care o pot trage eu din toate astea este ca, nu ai nevoie de gramatica unei limbi straine pentru a ajunge sa o vorbesti. Nici nu cred ca este posibil sa poti vorbi engleza iar in acelasi timp, moment de moment, sa ti cont si de gramatica. Singurul mod eficient de a invata limba engleza, este sa o auzi si sa o vorbesti chiar tu. Lasa televizorul sau radio-ul sa functioneze pe un post in engleza, atunci cand te invarti prin casa cu treburi. Apeleaza la engleza online (gasesti cursuri engleza in format audio chiar la noi pe blog), puneti castile pe urechi si incepe sa pronunti si sa repeti ceea ce auzi. Astfel ai cele mai mari sanse sa inveti mult mai repede aceasta limba.

Nu va faceti griji daca un strain ar putea avea dificultati sa va inteleaga. Aveti curaj si incercati sa vorbiti in engleza, chiar daca voua va suna foarte prost ceea ce va iese pe gura. Trebuie sa va ganditi ca, in cel mai rau caz, oricum engleza voastra va fi mai buna decat romana stiuta de strainul cu care ne conversam.